Start a new topic

Ethernet issue in FMC 150 and ML605

Hi ,


I am using FMC 150 ADC DAC daughter card with ML605 board . I have followed the steps given in 4DSP user guide. I have programmed the FPGA with fmc150_ml605.bit file.


When I run Fmc150App.exe. I am getting following error and the application stops working.


The snapshot is attached with the message.


Can anyone please tell me, what is the issue.


Thanks
Amit Khare


This topic is being closed because the issue is considered as resolved by 4DSP. Feel free to create a new topic for any further inquiries.
Dear Amit,


This error indicate you have no connection to the firmware (between host and ML605) it has nothing to do with the FMC board.


Do you see Ethernet PHY active on your ML605? Also check the FAq http://www.4dsp.com/forum/index.php?action=faq there are extra infos as using Wireshark.


Best Regards,
Arnaud



Hi Arnaud,


I followed the steps mentioned by you , I get another error. I followed the steps mentioned in the thread


http://www.4dsp.com/forum/index.php?topic=1058.0


I am still getting the same error




Thanks
Amit Khare



Hi Amit,


I assume you should use 0 for the NDIS index as the 1 is Wifi, the 2 is miniport and the 3 is bluetooth


Try to use fmc15xapp 1 ML605 0 0


As a side not sometimes the index is changed by windows and then the order is different.


I hope that helps,
Arnaud
Hi Arnaud,


I followed steps mentioned by you in last message.


I am not able to see my ethernet in NDIS device index.


I have added the paths mentioned by in Enviornment variables. I have installed NDIS driver also.


I am attaching the snapshot of the error




Thanks
Amit Khare
9650435016
thanks for the reply




I will do the needful
Dear Amit,


The guide does not tell to simply double click the executable but asking to open a command prompt windows and the commands inside. 4FM Getting Started Guide, chapter 11, point 9) and 10).


Can you also make sure that both C:\Program Files (x86)\4dsp\4FM Core Development Kit\Bins and C:\Program Files (x86)\4dsp\FMC Board Support Package\Bins are part of your PATH environment variable. If not there, please add both path and restart (reboot) your computer.


Best Regards,
Arnaud