Start a new topic

Firmware for FMC116 on ML605 Board

[size=3][font=calibri]I’ve some questions regarding the FMC116 running on a ML605 Eval board: [/font][/size]
[size=3][font=calibri]1.[/font][/size]        [size=3][font=calibri]I implemented the firmware using ISE Project Navigator opened 4dsp/common/firmware/extractec/223_ml605_fmc11/implement/ml605_fmc112.sdf[/font][/size]
[size=3][font=calibri]2.[/font][/size]          [size=3][font=calibri]I generated the binary file using “Generate Programming File” in the Process Window[/font][/size]
[size=3][font=calibri]3.[/font][/size]          [size=3][font=calibri]Then I run “Analyze Design Using ChipScope[/font][/size]
[size=3][font=calibri]4.[/font][/size]          [size=3][font=calibri]In ChipScope I opened the configuration file ml605_fmc112.bit by right clicking on MyDevice1 (XC6VLX240T) ->  Configure[/font][/size]
[size=3][font=calibri]5.[/font][/size]        [size=3][font=calibri]Then I started FMC116App.exe using cmd. The result is:[/font][/size]
[size=3][font=calibri] [/font][/size]
[size=3][font=calibri]________________________________________________________________________________________[/font][/size]
[size=3][font=calibri]Connected FPGA Device Type: XV6CLX240T[/font][/size]
[size=3][font=calibri] [/font][/size]
[size=3][font=calibri]Start of program[/font][/size]
[size=3][font=calibri]--------------------------------------[/font][/size]
[size=3][font=calibri]Constellation ID : 223[/font][/size]
[size=3][font=calibri]Number of Stars  : 8[/font][/size]
[size=3][font=calibri]Software Build  : 0x5252826B[/font][/size]
[size=3][font=calibri]Firmware Build  : 0x00000000[/font][/size]
[size=3][font=calibri]Firmware Version : 0.1[/font][/size]
[size=3][font=calibri]--------------------------------------[/font][/size]
[size=3][font=calibri] [/font][/size]
[size=3][font=calibri]FMC supported    : FMC112 on ML605[/font][/size]
[size=3][font=calibri] [/font][/size]
[size=3][font=calibri]Could not detect FMC116 hardware, exiting[/font][/size]
[size=3][font=calibri] [/font][/size]
[size=3][font=calibri]What have I done wrong? Is there a different firmware for the Fmc116 (using HPC connector instead of LPC connector…). If so, where can I find it in the support package? [/font][/size]
[size=3][font=calibri]It's the same problem when I program the .../recovery/.../ml605_fmc112.bit direct via the iMPACT tool.[/font][/size]
[size=3][font=calibri] [/font][/size]
[size=3][font=calibri]Thanks a lot,[/font][/size]
[size=3][font=calibri]Stefan[/font][/size]

It worked :)  Thanks a lot!!!
Dear Stefan,


The default sdf uses LPC as connector type.


The SDF should be slightly modified to target the other FMC site:


1) In the star declaration area, STAR sip_fmc112, ID=1... should be replaced by a STAR sip_fmc112, ID=0 this tells StellarIP which physical fragment (ucf) should be used from the Star source files.
2) All occurences of sip_fmc112.1 should be replaced with sip_fmc112.0 in the core connection area. A search and replace is convenient for that.


This will provide you with a HPC firmware for FMC112 on ML605.


I hope that helps,
Arnaud

Login or Signup to post a comment